Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - Ślub i wesele

Restauracje

Polecamy obiekty


ZOBACZ STRONĘ www.lodz.wesela.pl

Ślub i wesele

 

Ślub i wesele

www.freedigitalphotos.net

Organizacja dowolnej imprezy wymaga spełnienia określonych warunków koniecznych. Niezależnie od tego czy są to urodziny, rocznica ślubu, wieczór panieński czy też wesele, lepiej jest urządzić je w większym mieście niż w małej miejscowości. Mamy wówczas dostęp do wszelakich dóbr i usług.

Łódź jest trzecim co do wielkości miastem w Polsce, a więc z organizacją tak popularnej uroczystości nie ma najmniejszego problemu. Jeśli impreza ma być bardzo duża warto zarezerwować przepiękne miejsce jakim jest Biały Pałac, jego sala pomieścić może aż 450 gości. Jeśli natomiast liczba uczestników będzie znacznie mniejsza można wybrać taki lokal jak : Restauracja Wodnik, Sala Bankietowa Aura czy Restauracja Art. Deco.

Koszt mniejszej uroczystości to około 70 złotych na jedną osobę. Łódź to także duże pole do popisu dla fotografów ślubnych. Bardzo popularnym plenerem jest Park Sienkiewicza, Park Źródliska oraz słynna ulica Piotrkowska. Ze względu na specyfikę miasta można wybrać fotografię na tle starych fabryk, kamienic, mostów, a nawet uczelni.

Pary młode, które mają wysokie wymagania co do organizacji uroczystości mogą wynająć w Łodzi konsultanta oraz stylistę. Narzeczeni mogą liczyć także na świeże pomysły z zakresu mody ślubnej oraz biżuterii artystycznej. Para młoda może samodzielnie ozdobić salę, uzupełnić menu albo zdać się na kompleksową obsługę. Nawet najbardziej kreatywne pomysły znajdą wykonawcę w tak dużym mieście. Wystarczy mieć jasną wizję tego najpiękniejszego dnia w swoim życiu.

Wesela Łódź

 

Przepisy kulinarne

Kaczka marynowana w miodzie

13.12.2017, kuchnia francuska

przygotowanie: 60 min gotowanie: 40 min Składniki: 1 kaczka 5 łyżek sojowego sosu, 1 łyżka oleju, 3 łyżki świeżej kolendry drobno pokrajanej, 2 łyżki mieszanki białego pieprzu, goździków, gałki muszkatołowej, imbiru i cynamonu, 3 cytryny, 3 goździki, 20 dag płynnego miodu, pieprz świeżo mielony Sposób przygotowania: Kaczkę nacieramy mieszaniną sojowego sosu, oleju, cytrynowego soku, "pięciu przypraw", rozgniecionych goździków, 2 łyżek kolendry i pieprzu.

Kaczka marynowana w miodzie

czytaj więcej >>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boeuf strogonof 13.12.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Faszerowane ciasto13.12.2017, kuchnia francuskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalifornia rolls 13.12.2017, kuchnia japońska, sushiczytaj więcej

Typy kuchni

Kuchnia polska

Kuchnia polska nie jest tworem jednolitym. Bardzo trudno wyodrębnić to, co należy do tradycji polskiej kuchni, a co jest naleciałością kulinarną innych państw. Nie da się rozpatrywać jej przeszłości bez wzięcia pod uwagę różnych nurtów, które ją kształtowały.

Chcąc zgłębić historię polskiej kuchni, należy zdawać sobie również sprawę z tego, iż wpływ na jej obecny kształt czytaj więcej

Kuchnia staropolska

Mianem kuchni staropolskiej zwykło się określać to, co działo się w kulinariach Polski do końca XVIII w., dopóki istniała państwowość polska. Rozdzielenie na kuchnię staropolska i polską ma swoje uzasadnienie, bowiem kuchnia staropolska była zupełnie inna od tej, jaką znamy współcześnie.

Wraz z rozwojem świadomości historycznej i kulinarnych zdolności Polaków, wzrasta zainteresowanie czytaj więcej

Kuchnia francuska

Francuzi uznawani są za jednych z najlepszych kucharzy na świecie, a francuska kuchnia postrzegana jest jako lekka, ale bardzo smaczna. Francuskie dania to synonim nie tylko wyjątkowego smaku – wielu potrawom przypisuje się również rolę afrodyzjaków. Ile w tym prawdy?

Podstawową cechą francuskiej kuchni są lekkostrawne, ale sycące i smaczne posiłki. Są one spożywane o określonych czytaj więcej

Kuchnia włoska

Gdy myślimy o kuchni włoskiej, od razu nasuwają nam się dwa skojarzenia: pizza i pasta, czyli makaron. Właśnie z tych dwóch potraw słynie kuchnia włoska, uważanie jednak, że Włosi żywią się jedynie pizzą i makaronem, jest dużym uproszczeniem.

Kuchnia włoska jest bardzo wdzięczna dla kucharzy, bowiem bazuje na prostych składnikach – produktach mącznych, oliwie, warzywach, czytaj więcej

Kuchnia chińska

Kuchnia chińska kojarzona jest powszechnie z trudnymi do wymówienia nazwami potraw, sajgonkami oraz specyficznym smakiem, którym zyskuje swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jaka naprawdę jest kuchnia chińska?

Okazuje się, że nie jest łatwo jednoznacznie scharakteryzować kuchnię chińską. Chiny są dużym krajem, położnym na rozległym terytorium. Ogromny obszar, czytaj więcej

 

Polecamy restauracje

Partner Serwisu

restauracje z rabatem

Aktywność na Forum

PRZEJDŹ NA FORUM