Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - A może Kraków?

Restauracje

Polecamy obiekty


ZOBACZ STRONĘ www.krakow.wesela.pl

A może Kraków?

 

A może Kraków?

www.freedigitalphotos.net

Miasta turystyczne są ciekawą propozycją miejsc, w których można wyprawić wesele. Mają one bowiem nie tylko ciekawą bazę noclegową, ale także przyciągają swoimi walorami przyrodniczymi. To właśnie w takich miastach powstają piękne fotografie ślubne.

Przykładem oryginalnego pleneru może być Plac Szczepański, Krakowski Rynek, a nawet budynki Uniwersytetu Jagiellońskiego. Ceny wesel w mieście turystycznym są zależne od szeregu czynników, nie można zatem podać wąskiego przedziału cenowego. Każda para narzeczonych musi indywidualnie ustalić koszt w zależności od tego jakich udogodnień wymaga.

W Krakowie można ograniczyć się do typowo polskiego wesela z tradycyjnym menu lub pokusić się o niespotykane zazwyczaj atrakcje jak : lot balonem, konfetti, wypuszczenie gołębi itp. Każdy z gości może otrzymać także upominek od młodej pary – porcelanowe ozdoby, płytę, a nawet pióro. Jeśli budżet pary na to pozwala, można urządzić luksusowe wesele w Hotelu Wilga lub w Hotelu Radisson. Cena takiej usługi wynosi około 175 złotych na osobę. Inną opcją może być przyjęcie w takim lokalu jak Centrum Hotelowo – Konferencyjne Witek czy Restauracja Monopol.

Z całą pewnością warto wybrać Kraków jako miejsce organizacji ślubu i wesela, jest to bowiem bardzo klimatyczne i stylowe miasto. Trzeba jedynie pamiętać o wcześniejszej rezerwacji , gdyż tylko tak można wykonać wszystko w najbardziej pożądanym lokalu.

Wesela Kraków

 

Przepisy kulinarne

LASAGNE ze szpinakiem

24.06.2017, kuchnia włoska

Składniki: Nadzienie: pudełko lasagne 1,5 kilograma szpinaku lub 2 opakowania mrozonego i troche swiezego (albo 3 opakowania:) bryndza - około 25 dkg dwie duże cebule pięć ząbków czosnku albo i więcej żółty, ostry ser Sos beszamelowy: pół kostki masła dwie czubate łyżki mąki dwie szklanki zimnego mleka dwa żółtka pół szklanki śmietany biały pieprz sól gałka muszkatałowa Przygotowanie Nadzienie: Na patelni rozgrzewam kawałek masła i szklę na nim dwie cebule pokrojone w piórka (lub połówki piórek).

LASAGNE ze szpinakiem

czytaj więcej >>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gulasz wołowy24.06.2017, kuchnia francuskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arbuzowa sałatka 24.06.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szaszłyki z kurczaka24.06.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

Typy kuchni

Kuchnia polska

Kuchnia polska nie jest tworem jednolitym. Bardzo trudno wyodrębnić to, co należy do tradycji polskiej kuchni, a co jest naleciałością kulinarną innych państw. Nie da się rozpatrywać jej przeszłości bez wzięcia pod uwagę różnych nurtów, które ją kształtowały.

Chcąc zgłębić historię polskiej kuchni, należy zdawać sobie również sprawę z tego, iż wpływ na jej obecny kształt czytaj więcej

Kuchnia staropolska

Mianem kuchni staropolskiej zwykło się określać to, co działo się w kulinariach Polski do końca XVIII w., dopóki istniała państwowość polska. Rozdzielenie na kuchnię staropolska i polską ma swoje uzasadnienie, bowiem kuchnia staropolska była zupełnie inna od tej, jaką znamy współcześnie.

Wraz z rozwojem świadomości historycznej i kulinarnych zdolności Polaków, wzrasta zainteresowanie czytaj więcej

Kuchnia francuska

Francuzi uznawani są za jednych z najlepszych kucharzy na świecie, a francuska kuchnia postrzegana jest jako lekka, ale bardzo smaczna. Francuskie dania to synonim nie tylko wyjątkowego smaku – wielu potrawom przypisuje się również rolę afrodyzjaków. Ile w tym prawdy?

Podstawową cechą francuskiej kuchni są lekkostrawne, ale sycące i smaczne posiłki. Są one spożywane o określonych czytaj więcej

Kuchnia włoska

Gdy myślimy o kuchni włoskiej, od razu nasuwają nam się dwa skojarzenia: pizza i pasta, czyli makaron. Właśnie z tych dwóch potraw słynie kuchnia włoska, uważanie jednak, że Włosi żywią się jedynie pizzą i makaronem, jest dużym uproszczeniem.

Kuchnia włoska jest bardzo wdzięczna dla kucharzy, bowiem bazuje na prostych składnikach – produktach mącznych, oliwie, warzywach, czytaj więcej

Kuchnia chińska

Kuchnia chińska kojarzona jest powszechnie z trudnymi do wymówienia nazwami potraw, sajgonkami oraz specyficznym smakiem, którym zyskuje swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jaka naprawdę jest kuchnia chińska?

Okazuje się, że nie jest łatwo jednoznacznie scharakteryzować kuchnię chińską. Chiny są dużym krajem, położnym na rozległym terytorium. Ogromny obszar, czytaj więcej

 

Polecamy restauracje

Partner Serwisu

restauracje z rabatem

Aktywność na Forum

PRZEJDŹ NA FORUM