Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - Dzień zaślubin

Restauracje

Polecamy obiekty


ZOBACZ STRONĘ www.katowice.wesela.pl

Dzień zaślubin

 

Dzień zaślubin

www.freedigitalphotos.net

Długo wyczekiwany moment, kiedy dwie osoby składają przysięgę małżeńską, wymaga licznych przygotowań. Takie sprawy jak restauracja, zespół muzyczny, ciasta, owoce, kucharze i kelnerzy należą raczej do spraw kluczowych. Są jednak pary, które mają bardzo wyszukane oczekiwania co do wesela. Te najbardziej nietypowe marzenia mogą być zrealizowane raczej tylko na terenie dużych miast. Łatwiej jest wówczas dotrzeć do większej liczby specjalistów w danej dziedzinie, można obejrzeć więcej sal weselnych czy wynająć bardziej popularnego muzyka.

Przykładem takiego miejsca są niewątpliwie Katowice, które bogate są w specjalistyczne firmy zajmujące się organizacją imprez, wynajmem samochodów czy strojeniem wnętrz. Można zatrudnić nauczyciela tańca, wodzireja, barmana czy DJ-a. Panna młoda z łatwością wybierze wymarzoną suknię, gdyż liczba salonów jest naprawdę duża. Oczywiście można zakupić także wszelkie dodatki, buty, wiązanki, ozdoby, pamiątki.

Jeśli chodzi o ceny wesel w Katowicach, będą one najwyższe w takich miejscach jak Hotel Qubus czy Hotel Biały Dom. Za przyjęcie w Villa Rosa zapłacić trzeba 180 złotych za jednego gościa. Każda para narzeczonych powinna także przemyśleć kwestię zdjęć ślubnych. Katowice dają ku temu duże możliwości plenerowe. Piękne fotografie można wykonać na tle Parku Kościuszki, popularnego Spodka oraz Parku Bogucickiego. W tym celu można również wykorzystać małe, klimatyczne uliczki miasta. Liczba możliwości jest nieograniczona.

Wesela Katowice

 

Przepisy kulinarne

Kaczka marynowana w miodzie

24.06.2017, kuchnia francuska

przygotowanie: 60 min gotowanie: 40 min Składniki: 1 kaczka 5 łyżek sojowego sosu, 1 łyżka oleju, 3 łyżki świeżej kolendry drobno pokrajanej, 2 łyżki mieszanki białego pieprzu, goździków, gałki muszkatołowej, imbiru i cynamonu, 3 cytryny, 3 goździki, 20 dag płynnego miodu, pieprz świeżo mielony Sposób przygotowania: Kaczkę nacieramy mieszaniną sojowego sosu, oleju, cytrynowego soku, "pięciu przypraw", rozgniecionych goździków, 2 łyżek kolendry i pieprzu.

Kaczka marynowana w miodzie

czytaj więcej >>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boeuf strogonof 24.06.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grzybowe flaczki 24.06.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krakersy z kawiorem24.06.2017, kuchnia śródziemnomorskaczytaj więcej

Typy kuchni

Kuchnia polska

Kuchnia polska nie jest tworem jednolitym. Bardzo trudno wyodrębnić to, co należy do tradycji polskiej kuchni, a co jest naleciałością kulinarną innych państw. Nie da się rozpatrywać jej przeszłości bez wzięcia pod uwagę różnych nurtów, które ją kształtowały.

Chcąc zgłębić historię polskiej kuchni, należy zdawać sobie również sprawę z tego, iż wpływ na jej obecny kształt czytaj więcej

Kuchnia staropolska

Mianem kuchni staropolskiej zwykło się określać to, co działo się w kulinariach Polski do końca XVIII w., dopóki istniała państwowość polska. Rozdzielenie na kuchnię staropolska i polską ma swoje uzasadnienie, bowiem kuchnia staropolska była zupełnie inna od tej, jaką znamy współcześnie.

Wraz z rozwojem świadomości historycznej i kulinarnych zdolności Polaków, wzrasta zainteresowanie czytaj więcej

Kuchnia francuska

Francuzi uznawani są za jednych z najlepszych kucharzy na świecie, a francuska kuchnia postrzegana jest jako lekka, ale bardzo smaczna. Francuskie dania to synonim nie tylko wyjątkowego smaku – wielu potrawom przypisuje się również rolę afrodyzjaków. Ile w tym prawdy?

Podstawową cechą francuskiej kuchni są lekkostrawne, ale sycące i smaczne posiłki. Są one spożywane o określonych czytaj więcej

Kuchnia włoska

Gdy myślimy o kuchni włoskiej, od razu nasuwają nam się dwa skojarzenia: pizza i pasta, czyli makaron. Właśnie z tych dwóch potraw słynie kuchnia włoska, uważanie jednak, że Włosi żywią się jedynie pizzą i makaronem, jest dużym uproszczeniem.

Kuchnia włoska jest bardzo wdzięczna dla kucharzy, bowiem bazuje na prostych składnikach – produktach mącznych, oliwie, warzywach, czytaj więcej

Kuchnia chińska

Kuchnia chińska kojarzona jest powszechnie z trudnymi do wymówienia nazwami potraw, sajgonkami oraz specyficznym smakiem, którym zyskuje swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jaka naprawdę jest kuchnia chińska?

Okazuje się, że nie jest łatwo jednoznacznie scharakteryzować kuchnię chińską. Chiny są dużym krajem, położnym na rozległym terytorium. Ogromny obszar, czytaj więcej

 

Polecamy restauracje

Partner Serwisu

restauracje z rabatem

Aktywność na Forum

PRZEJDŹ NA FORUM