Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - Pałacowy bankiet

Restauracje

Polecamy obiekty bankietowe


ZOBACZ STRONĘ www.warszawa.bankiety.pl

Pałacowy bankiet

 

Pałacowy bankiet

www.freedigitalphotos.net

Każdemu, kto na bankiecie przez siebie zorganizowanym ma ochotę spróbować pieczonych fig z kozim serem lub chrupiącą cykorię z gruszkowym chutney i gorgonzolą ewentualnie tartinki z serka kremowego z warzywami na ciasteczku orzechowym, powinien zainteresować się restauracją Amber Room.

Od 2009 roku restauracja dostępna również dla gości spoza Klubu Polskiej Rady Biznesu, umiejscowiona w Warszawie, a dokładnie w Pałacu Sobańskich. Wykorzystuje kuchnię polską, ale wzbogaca ją o nowoczesne trendy światowe, nie bojąc się awangardowych pomysłów, stąd niepowtarzalne, wykwintne menu, pełne głębokiego smaku. Menu, które może zagościć na stołach z okazji pięknego bankietu. Bowiem restauracja to nie tylko świetne jedzenie, ale również piękne wnętrza, wykończone w delikatnym, wysmakowanym i bardzo eleganckim stylu, który zachwyci nawet największych koneserów sztuki dekoracji. Skórzane meble, gustowne stoliki i dopracowane w najmniejszym szczególe nakrycia stwarzają atmosferę biznesu i szykowności. Dodatkowo do dyspozycji gości jest oddany taras i ogród umożliwiający dowolną aranżację bankietu. Daje to ogromne możliwości i pole do popisu dla tych, którzy chcą urządzić iście książęcy bankiet w pałacowych wnętrzach restauracji.

Za wyborem właśnie tego miejsca przemawia dodatkowo fakt, że tutaj Warszawa przestaje być miastem tętniącym życiem, żyjącym w pośpiechu, pełnym ludzi, samochodów i hałasu. Staje się ostoją, chwilą relaksu, uosobieniem wszelkiego piękna, szyku i stylu.

Bankiety Warszawa

 

Przepisy kulinarne

Krem z brokułów

13.12.2017, kuchnia francuska

przygotowanie: 25 min gotowanie: 25 min Składniki: 1/2 kg umytych i pokrojonych brokułów 1 ,5 l wody 1 kostka bulionowa 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki 3 łyżki jogurtu sól pieprz Posiekany szczypiorek i prażone migdały do posypania Sposób przygotowania: Zagotuj wodę z kostką bulionową, dodaj brokuły i ziemniaki Gotuj, gdy ziemniaki będą miękkie zmiksuj zupę Posól, popieprz , dodaj jogurt, wymieszaj , uważaj aby jogurt się nie zważył Rozlej do miseczek i posyp szczypiorkiem i migdałami

Krem z brokułów

czytaj więcej >>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arbuzowa sałatka 13.12.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Truskawki w czekoladzie13.12.2017, kuchnia francuskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciasteczka imbirowe13.12.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

Typy kuchni

Kuchnia polska

Kuchnia polska nie jest tworem jednolitym. Bardzo trudno wyodrębnić to, co należy do tradycji polskiej kuchni, a co jest naleciałością kulinarną innych państw. Nie da się rozpatrywać jej przeszłości bez wzięcia pod uwagę różnych nurtów, które ją kształtowały.

Chcąc zgłębić historię polskiej kuchni, należy zdawać sobie również sprawę z tego, iż wpływ na jej obecny kształt czytaj więcej

Kuchnia staropolska

Mianem kuchni staropolskiej zwykło się określać to, co działo się w kulinariach Polski do końca XVIII w., dopóki istniała państwowość polska. Rozdzielenie na kuchnię staropolska i polską ma swoje uzasadnienie, bowiem kuchnia staropolska była zupełnie inna od tej, jaką znamy współcześnie.

Wraz z rozwojem świadomości historycznej i kulinarnych zdolności Polaków, wzrasta zainteresowanie czytaj więcej

Kuchnia francuska

Francuzi uznawani są za jednych z najlepszych kucharzy na świecie, a francuska kuchnia postrzegana jest jako lekka, ale bardzo smaczna. Francuskie dania to synonim nie tylko wyjątkowego smaku – wielu potrawom przypisuje się również rolę afrodyzjaków. Ile w tym prawdy?

Podstawową cechą francuskiej kuchni są lekkostrawne, ale sycące i smaczne posiłki. Są one spożywane o określonych czytaj więcej

Kuchnia włoska

Gdy myślimy o kuchni włoskiej, od razu nasuwają nam się dwa skojarzenia: pizza i pasta, czyli makaron. Właśnie z tych dwóch potraw słynie kuchnia włoska, uważanie jednak, że Włosi żywią się jedynie pizzą i makaronem, jest dużym uproszczeniem.

Kuchnia włoska jest bardzo wdzięczna dla kucharzy, bowiem bazuje na prostych składnikach – produktach mącznych, oliwie, warzywach, czytaj więcej

Kuchnia chińska

Kuchnia chińska kojarzona jest powszechnie z trudnymi do wymówienia nazwami potraw, sajgonkami oraz specyficznym smakiem, którym zyskuje swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jaka naprawdę jest kuchnia chińska?

Okazuje się, że nie jest łatwo jednoznacznie scharakteryzować kuchnię chińską. Chiny są dużym krajem, położnym na rozległym terytorium. Ogromny obszar, czytaj więcej

 

Polecamy restauracje

Partner Serwisu

restauracje z rabatem

Aktywność na Forum

PRZEJDŹ NA FORUM