Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - Wietrzny ogień pustyni i woda w oazie czyli Mosaica

Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - Wietrzny ogień pustyni i woda w oazie czyli Mosaica

Restauracje

Polecamy obiekty bankietowe


ZOBACZ STRONĘ www.poznan.bankiety.pl

Wietrzny ogień pustyni i woda w oazie czyli Mosaica

 

Wietrzny ogień pustyni i woda w oazie czyli Mosaica

www.freedigitalphotos.net

Jedna sala, jeden wystrój, jeden klimat. Brzmi nudno i zwyczajnie. Każdy tak robi i choć jest to stylowe, to nie ma większych szans na zaskoczenie gości i ich zachwyt. A przynajmniej nie na zachwyt trwający długo po tym, jak bankiet się skończy. Bankiet zorganizowany w takim miejscu zawsze kojarzy się z jednym i tym samym, ot przyjęcie i tyle. A może by tak zorganizować go z rozmachem?

Można to zrobić w Poznaniu, dzięki ofercie, jaką przygotowała restauracja Mosaica. Restauracja jest usytuowana na pierwszym piętrze Hotelu IBB Andersia. Jest to tak naprawdę kompleks czterech sal restauracyjnych, w których można zorganizować dowolne przyjęcie. Do wyboru jest sala Woda, chłodna, niebieska, świetlista, przeciwieństwo jej, czyli bardzo ciepła, czerwona sala Ogień, bardzo nowoczesna, minimalistyczna sala Wiatr oraz jasna i słoneczna sala Piasek. Można więc dobrać salę dokładnie pod gości, których zamierza się zaprosić. Dodatkowo obsługa zadba o najdrobniejsze szczegóły koktajlu, szef kuchni każdorazowo dobiera menu pod życzenia klienta, a wina i alkohole dobierane są przez specjalistę. Właśnie przez to, że obsługa jest w stanie spełnić każde życzenie klienta, cena jest ustalana zawsze indywidualnie.

Tu nic nie jest sztampowe. Jeśli Poznań zostanie wybrany na miejsce bankietu, będzie on dopracowany w najmniejszym szczególe i na pewno zachwyci najbardziej wymagających gości i bywalców europejskich lokali.

Bankiety Poznań

 

Przepisy kulinarne

Grzybowe flaczki

19.03.2024, kuchnia polska

Grzybowe flaczki - sposób przygotowania: Pokrój grzyby i cebulę w drobne paski, a marchewkę oraz selera zetrzyj na tarce. Podsmaż wszystko w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj białe wino i gotuj całość, do czasu, gdy połowa wina odparuje. Rozmieszaj Zupę Grzybową Knorr z wodą, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Grzybowe flaczki

czytaj więcej >>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciasto z jabłkami19.03.2024, kuchnia francuskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LASAGNE ze szpinakiem19.03.2024, kuchnia włoskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peklowana szynka19.03.2024, kuchnia francuskaczytaj więcej

Typy kuchni

Kuchnia polska

Kuchnia polska nie jest tworem jednolitym. Bardzo trudno wyodrębnić to, co należy do tradycji polskiej kuchni, a co jest naleciałością kulinarną innych państw. Nie da się rozpatrywać jej przeszłości bez wzięcia pod uwagę różnych nurtów, które ją kształtowały.

Chcąc zgłębić historię polskiej kuchni, należy zdawać sobie również sprawę z tego, iż wpływ na jej obecny kształt czytaj więcej

Kuchnia francuska

Francuzi uznawani są za jednych z najlepszych kucharzy na świecie, a francuska kuchnia postrzegana jest jako lekka, ale bardzo smaczna. Francuskie dania to synonim nie tylko wyjątkowego smaku – wielu potrawom przypisuje się również rolę afrodyzjaków. Ile w tym prawdy?

Podstawową cechą francuskiej kuchni są lekkostrawne, ale sycące i smaczne posiłki. Są one spożywane o określonych czytaj więcej

Kuchnia staropolska

Mianem kuchni staropolskiej zwykło się określać to, co działo się w kulinariach Polski do końca XVIII w., dopóki istniała państwowość polska. Rozdzielenie na kuchnię staropolska i polską ma swoje uzasadnienie, bowiem kuchnia staropolska była zupełnie inna od tej, jaką znamy współcześnie.

Wraz z rozwojem świadomości historycznej i kulinarnych zdolności Polaków, wzrasta zainteresowanie czytaj więcej

Kuchnia włoska

Gdy myślimy o kuchni włoskiej, od razu nasuwają nam się dwa skojarzenia: pizza i pasta, czyli makaron. Właśnie z tych dwóch potraw słynie kuchnia włoska, uważanie jednak, że Włosi żywią się jedynie pizzą i makaronem, jest dużym uproszczeniem.

Kuchnia włoska jest bardzo wdzięczna dla kucharzy, bowiem bazuje na prostych składnikach – produktach mącznych, oliwie, warzywach, czytaj więcej

Kuchnia chińska

Kuchnia chińska kojarzona jest powszechnie z trudnymi do wymówienia nazwami potraw, sajgonkami oraz specyficznym smakiem, którym zyskuje swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jaka naprawdę jest kuchnia chińska?

Okazuje się, że nie jest łatwo jednoznacznie scharakteryzować kuchnię chińską. Chiny są dużym krajem, położnym na rozległym terytorium. Ogromny obszar, czytaj więcej

 

Polecamy restauracje

Partner Serwisu

restauracje z rabatem