Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - Bankiet pod okiem Magdy Gessler

Restauracje

Bankiet pod okiem Magdy Gessler

 

Bankiet pod okiem Magdy Gessler

www.freedigitalphotos.net

Znana restauratorka, mistrzyni smaku i aromatu, amatorka i ogromna propagatorka dobrej, domowej i smacznej kuchni wkroczyła do Łodzi. Jej restauracja Polka, otwarta przy rynku łódzkiej Manufaktury to kwintesencja polskiej kuchni i polskiego smaku. Dbałość o najmniejsze szczegóły, począwszy od ustawienia kieliszków na stole, poprzez kolor podanego dania, a skończywszy na wyglądzie obsługi to elementy, na które zwraca uwagę każdy.

Na bankiecie, na którym zgromadzeni są goście z najwyższych sfer, oczekujący najlepszego i najbardziej eleganckiego traktowania, jest to szczególnie ważne. Osoba organizująca bankiet musi być pewna, że nie stanie się nic niepożądanego, co mogłoby skompromitować ją w oczach gości. Dlatego przygotowanie tego typu imprez powinno oddawać się w ręce profesjonalistów. Właśnie dlatego, osoba organizująca bankiet w Łodzi, swoje kroki powinna skierować do restauracji Polka. Fakt, że patronat nad nią objęła i otoczyła pieczą Magda Gessler mówi sam za siebie. Organizując tam jakiekolwiek przyjęcie, czy to elegancki koktajl, czy wystawne wesele, a nawet małą, rodzinną kolację ma się pewność, że wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik, a podane dania będą istną rozkoszą dla podniebienia.

Nie warto ryzykować niczego innego. Jak impreza ma podbić serca gości, zachwycić smakiem tradycyjnej kuchni, a dodatkowo nie zrujnować portfela osoby organizującej, to tylko pod okiem specjalisty w tej dziedzinie. Tylko w restauracji Polka w Łodzi.

Bankiety Łódź

 

Przepisy kulinarne

Szaszłyki z kurczaka lub indyka z cukinią i papryką

23.08.2017, kuchnia polska

Składniki: 2 piersi kurczaka lub ok. 1/2 kg piersi indyka 3 nieduże cebule 2 jak najmniejsze cukinie 1 żółta papryka pieprz marynata: 1/4 szkl. sosu sojowego sok i starta skórka z 1 małej cytryny 3 łyżki oleju Przygotowanie Sos sojowy mieszamy z pozostałymi składnikami marynaty.

Szaszłyki z kurczaka lub indyka z cukinią i papryką

czytaj więcej >>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciasteczka imbirowe23.08.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalifornia rolls 23.08.2017, kuchnia japońska, sushiczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Truskawki w czekoladzie23.08.2017, kuchnia francuskaczytaj więcej

Typy kuchni

Kuchnia polska

Kuchnia polska nie jest tworem jednolitym. Bardzo trudno wyodrębnić to, co należy do tradycji polskiej kuchni, a co jest naleciałością kulinarną innych państw. Nie da się rozpatrywać jej przeszłości bez wzięcia pod uwagę różnych nurtów, które ją kształtowały.

Chcąc zgłębić historię polskiej kuchni, należy zdawać sobie również sprawę z tego, iż wpływ na jej obecny kształt czytaj więcej

Kuchnia staropolska

Mianem kuchni staropolskiej zwykło się określać to, co działo się w kulinariach Polski do końca XVIII w., dopóki istniała państwowość polska. Rozdzielenie na kuchnię staropolska i polską ma swoje uzasadnienie, bowiem kuchnia staropolska była zupełnie inna od tej, jaką znamy współcześnie.

Wraz z rozwojem świadomości historycznej i kulinarnych zdolności Polaków, wzrasta zainteresowanie czytaj więcej

Kuchnia francuska

Francuzi uznawani są za jednych z najlepszych kucharzy na świecie, a francuska kuchnia postrzegana jest jako lekka, ale bardzo smaczna. Francuskie dania to synonim nie tylko wyjątkowego smaku – wielu potrawom przypisuje się również rolę afrodyzjaków. Ile w tym prawdy?

Podstawową cechą francuskiej kuchni są lekkostrawne, ale sycące i smaczne posiłki. Są one spożywane o określonych czytaj więcej

Kuchnia włoska

Gdy myślimy o kuchni włoskiej, od razu nasuwają nam się dwa skojarzenia: pizza i pasta, czyli makaron. Właśnie z tych dwóch potraw słynie kuchnia włoska, uważanie jednak, że Włosi żywią się jedynie pizzą i makaronem, jest dużym uproszczeniem.

Kuchnia włoska jest bardzo wdzięczna dla kucharzy, bowiem bazuje na prostych składnikach – produktach mącznych, oliwie, warzywach, czytaj więcej

Kuchnia chińska

Kuchnia chińska kojarzona jest powszechnie z trudnymi do wymówienia nazwami potraw, sajgonkami oraz specyficznym smakiem, którym zyskuje swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jaka naprawdę jest kuchnia chińska?

Okazuje się, że nie jest łatwo jednoznacznie scharakteryzować kuchnię chińską. Chiny są dużym krajem, położnym na rozległym terytorium. Ogromny obszar, czytaj więcej

 

Polecamy restauracje

Partner Serwisu

restauracje z rabatem

Aktywność na Forum

PRZEJDŹ NA FORUM