Restauracje Oferty Specjalne - Artykuł - Całkiem realny bankiet w widmowej restauracji

Restauracje

Polecamy obiekty bankietowe


ZOBACZ STRONĘ www.gdansk.bankiety.pl

Całkiem realny bankiet w widmowej restauracji

 

Całkiem realny bankiet w widmowej restauracji

www.freedigitalphotos.net

Gdańsk to morze, morze to statki. Dla wielu to określenie oznacza epokę wielkich żaglowców, dalekich wypraw, dzielnych marynarzy i legend. Jedna z tych legend opowiada o Latającym Holendrze, statku widmie, który dowodzony przez nieśmiertelnego kapitana Van der Deckena, który sprzeciwił się samemu Bogu, żegluje po morzach, przynosząc nieszczęście lub śmierć tym, którzy go napotkają na swym kursie.

Od tej legendy wzięła swoją nazwę restauracja Latający Holender, mieszcząca się właśnie w Gdańsku. Utrzymana w stylu marynistycznym serwuje gościom dania z ryb morskich i owoców morza, ale również dania typowe dla kuchni polskiej. Parter pomieści 35 osób, ale do dyspozycji gości oddane są również dwie ekskluzywne sale, holenderska i zielona. Można w nich urządzić dużą konferencję, ale również kameralne spotkanie biznesowe. Restauracja nie uchyla się również od organizacji imprez towarzyszących i bankietów.

Powierzając im organizację bankietu ma się pewność, że będzie to impreza na najwyższym poziomie, dopracowana w najdrobniejszych szczegółach i doskonale dopasowana do wszelkich oczekiwań klientów. Położona po słonecznej stronie Długiego Targu, najpiękniejszej części Traktu Królewskiego, zachwyci każdego. Stylowe, bardzo eleganckie i pięknie utrzymane wnętrza będą pięknym tłem dla wykwintnego bankietu, a dania podane z ogromnym smakiem i będące małymi arcydziełami, zachwycą gości bankietu, wesela i każdej innej imprezy w restauracji, która na pewno nie przyniesie nikomu pecha.

Bankiety Gdańsk

 

Przepisy kulinarne

Faszerowane ciasto francuskie

24.06.2017, kuchnia francuska

przygotowanie: 15 min gotowanie: 10 min Składniki: 400 g ciasta francuskiego 3 -4 pieczarki średnie 1 jajko 2 plasterki sera tostowego * trochę sera żółtego 2 plastry szynki gotowanej 1 mała cebula 1 jajko * wegeta, sól, pieprz, chilli, szczypta carry Sposób przygotowania: Ciasto francuskie pokroić na duże kwadraty ok 4 cm bok.

Faszerowane ciasto francuskie

czytaj więcej >>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalifornia rolls 24.06.2017, kuchnia japońska, sushiczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grzybowe flaczki 24.06.2017, kuchnia polskaczytaj więcej

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krakersy z kawiorem24.06.2017, kuchnia śródziemnomorskaczytaj więcej

Typy kuchni

Kuchnia polska

Kuchnia polska nie jest tworem jednolitym. Bardzo trudno wyodrębnić to, co należy do tradycji polskiej kuchni, a co jest naleciałością kulinarną innych państw. Nie da się rozpatrywać jej przeszłości bez wzięcia pod uwagę różnych nurtów, które ją kształtowały.

Chcąc zgłębić historię polskiej kuchni, należy zdawać sobie również sprawę z tego, iż wpływ na jej obecny kształt czytaj więcej

Kuchnia staropolska

Mianem kuchni staropolskiej zwykło się określać to, co działo się w kulinariach Polski do końca XVIII w., dopóki istniała państwowość polska. Rozdzielenie na kuchnię staropolska i polską ma swoje uzasadnienie, bowiem kuchnia staropolska była zupełnie inna od tej, jaką znamy współcześnie.

Wraz z rozwojem świadomości historycznej i kulinarnych zdolności Polaków, wzrasta zainteresowanie czytaj więcej

Kuchnia francuska

Francuzi uznawani są za jednych z najlepszych kucharzy na świecie, a francuska kuchnia postrzegana jest jako lekka, ale bardzo smaczna. Francuskie dania to synonim nie tylko wyjątkowego smaku – wielu potrawom przypisuje się również rolę afrodyzjaków. Ile w tym prawdy?

Podstawową cechą francuskiej kuchni są lekkostrawne, ale sycące i smaczne posiłki. Są one spożywane o określonych czytaj więcej

Kuchnia włoska

Gdy myślimy o kuchni włoskiej, od razu nasuwają nam się dwa skojarzenia: pizza i pasta, czyli makaron. Właśnie z tych dwóch potraw słynie kuchnia włoska, uważanie jednak, że Włosi żywią się jedynie pizzą i makaronem, jest dużym uproszczeniem.

Kuchnia włoska jest bardzo wdzięczna dla kucharzy, bowiem bazuje na prostych składnikach – produktach mącznych, oliwie, warzywach, czytaj więcej

Kuchnia chińska

Kuchnia chińska kojarzona jest powszechnie z trudnymi do wymówienia nazwami potraw, sajgonkami oraz specyficznym smakiem, którym zyskuje swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jaka naprawdę jest kuchnia chińska?

Okazuje się, że nie jest łatwo jednoznacznie scharakteryzować kuchnię chińską. Chiny są dużym krajem, położnym na rozległym terytorium. Ogromny obszar, czytaj więcej

 

Polecamy restauracje

Partner Serwisu

restauracje z rabatem

Aktywność na Forum

PRZEJDŹ NA FORUM